Dierentaal, een universele taal van de liefde. De meeste dieren kunnen niet spreken zoals wij mensen met onze stembanden. Maar communiceren kunnen dieren als de beste. Elk dier communiceert met elkaar op unieke wijze. Het is zelf bekend dat dieren kunnen communiceren over hele grote afstanden. En dat geloof ik zeker. Telepathie is ons eigen kanaal waar mens en dier op kan communiceren met elkaar, ook op grote afstanden.
Als jij je op een dier afstemt, kan je deze informatie ook ontvangen van een dier. Eigenlijk is het hetzelfde principe als bellen, maar dan op een natuurlijke wijze. Kinderen zijn vaak nog afgestemd op deze manier van communiceren, maar soms raakt het een beetje op de achtergrond door alle externe invloeden of focus op andere dingen.
Je kan het communiceren met dieren echt zien als een gesprek, maar dan op andere wijze. Na dat jij je hebt voorgesteld, nodig je het dier uit om informatie uit te wisselen. Je kan dit doen door vragen te stellen, je ontvangt van het dier informatie. Dit kan zijn in de vorm van beelden, smaak, kleuren, woorden, gevoelens of weten. Deze informatie is per dier uniek, maar ook elke ontvanger heeft een andere manier om informatie te verwerken.
Zelf communiceer je ook met je dier, maar vaak is dit onbewust. Je voelt het als je dier niet zo lekker in zijn vel zit. Je begrijpt wat je dier nodig heeft. Misschien heb je ook wel eens ervaren dat je denkt aan de hond uitlaten, en dat je hond ineens start klaar staat. Dit is ook intuïtieve communicatie, waarschijnlijk heb jij per ongeluk al een beeld uitgezonden naar je hond waarbij jij jezelf ziet lopen op straat met je hond :)

Voor af gaand aan een gesprek, heb je de mogelijkheid om zelf vragen in te brengen. Deze vragen neem ik mee tijdens het gesprek met je dier. Vaak heeft een dier nog heel veel meer te vertellen, en ik merk vaak dat deze vragen daardoor al aan bod komen.
Het is elke keer weer bijzonder wat de belevingswereld is van een dier. Elk dier heeft zo zijn eigen behoeftes en wensen, en heeft zich vaak volledig aangepast aan zijn of haar leefomgeving.
Een gesprek zorgt er ook voor dat je met andere ogen naar je dier kijkt. Je begrijpt bepaald gedrag, of je begrijpt de behoeftes van je dier nu nog beter en speelt hier op in. Je dier kan zich uiten, en voelt zich gezien en gehoord. En is dit voor jou ook net de bevestiging, van wat je zelf vermoede.

Veel mensen vinden het een beetje spannend om een gesprek te doen voor hun dier. Onzekerheden dat het dier aangeeft niet goed te zorgen, of angst dat je het dier te kort doet. Gelukkig zitten dieren zo helemaal niet in elkaar, ze willen vaak dat jij je goed voelt. Zijn er ongemakken, wijzen ze niet met het pootje, vleugel of hoef naar de mens, maar benoemen ze eerder de blokkades en behoeftes die je dier nodig heeft om zich weer goed te voelen
Vaak heb je als mens heel veel aan de informatie die je ontvangt. Je hebt handvatten waar je meer mee kan doen om je dier te ondersteunen. Ook verwijs ik wel eens door naar een dierenarts, of andere specialist zodat je dier de zorgt ontvangt die nodig is.
Maar natuurlijk is het een advies, en weet je zelf het beste wat je dier nodig heeft. Je kent je dier het beste, want onbewust hebben jullie al heel veel samen gekletst.

Een ziek dier kan ook voor veel onzekerheden zorgen. Een gesprek kan hierin ook helpend zijn. Je dier kan aangeven hoe hij zich voelt en wat er nodig is als ondersteuning. Ook kan het helpend zijn als je weet wat er in je dier omgaat, zodat jij ook beter met de situatie kan omgaan. De zorgen van een mens kunnen soms heel zwaar aanvoelen voor een dier. Een gesprek kan hierin ruimte bieden en mogelijkheden om te ontladen. Natuurlijk is een gesprek nooit geen vervanging van medische zorg, maar meer als ondersteuning op emotioneel en energetisch vlak.
Ben jij benieuwd wat je dier te vertellen heeft?
Reactie plaatsen
Reacties
Lieve Dianne,
Mooi en duidelijk geschreven.
Liefs,
Donna